Наводнени земи покрай АМ Тракия

Често ни се обаждат или посещават собственици на земи, граничещи с АМ Тракия, питат колко струва земята им и когато им кажем, че близостта на магистралата не е определяща за цената на имотите им те разочаровани си отиват. Разбираме ги хората и уважаваме мнението им, че на тяхната нива може да се построи бензиностанция, но реалността е съвсем друга.

Потоп - част II - По нашите земи

За съжаление трябва да кажем, че реалността е тревожна.

Няма спор - магистралата е невероятно удобство, целият свят е опасан от магистрали, ние също летим по Тракия, но като хора привързани към земеделската земя погледът ни е все в страни от асфалта, мантинелата и мрежата , там където цветовете трябва да са в черно, зелено или златисто. Но все по-често погледът ни потъва в кал, тиня и вода.

Наводнени ниви в землището на община Нова Загора

Дали причина за появата на новите блата и езера е магистралата - нещо сгрешено при проектирането и изпълнението на отводняването или причината е в прекомерните в последно време валежи ние не знаем, но сме притеснени за едни от най-плодородните български земи в Старозагорска, Сливенска, Ямболска и Бургаска области.

продавам нива харманли