Блогът на Агриада за Българската земя

Татяна Добрева - управител Агриада ЕООДВ последно време все по-малко се задържаме в офиса, защото се налага да пътуваме все по-често. Най-вече за изготвяне на документи-скици, данъчни оценки, удостоверения за наследници... Пътят, колкото и да е еднообразен никога не е скучен, защото във всяко едно село има нещо интересно, което заслужава да се види, затова решихме, че е редно да споделяме пътуванията из нашите земи (нашите, т.е. българските).

Въпреки, че повечето от темите са вдъхновени от служебни пътувания, те не са свързани с дейността ни по покупко-продажба на земя, така че може да ги разгледате просто за разтоварване или от любопитство.

Продава купува земя-от къде да видя номера на имота

Агриада - Ардиада

Община Ардино
В началото дейността ни беше основно в землищата от водосборните басейни на Тунджа и Марица, както и на Южното Черноморие. Но като млада и разрастваща се фирма, ние не стоим на едно място, а погледът ни все по-често се плъзга на юг към меките, заоблени форми на Родопите и чистите, прохладни води на Арда.

Верни стражи на българската земя

Оръдия и самолети ... И една пожарна!

Село Голямо Дряново, община Казанлък

Защо има толкова много трева?

От къде се вземa тревата ли?

Битие 3:1-24:

Проклета да бъде земята поради тебе. Със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. Тръни и бодли ще ти ражда. И ти ще ядеш полската трева. С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет...

Воден ад

Преди години бяхме в село Воден - купувахме нива и трябваше да изготвим документи за наследници.

Селото беше разкопано - явно община Болярово беше спечелила средства по проект за подмяна (или изграждане) на ВиК на селото.

Искрено им завидяхме - хиляди български села могат да си мечтаят за подмяна или нова ВиК!

В очакване на битката на Петте армии за Средната земя

С традиционните пред Коледни "Игри на глада" (слава Богу, все още само на кино) и в очакване на "Битката на Петте армии" за Средната земя изпращаме 2014 година.

Но тази година очакваме доста по-интересна предколедна и новогодишна "филмова програма". 

Потоп - част II - По нашите земи

Наводнени земи покрай АМ Тракия

Често ни се обаждат или посещават собственици на земи, граничещи с АМ Тракия, питат колко струва земята им и когато им кажем, че близостта на магистралата не е определяща за цената на имотите им те разочаровани си отиват. Разбираме ги хората и уважаваме мнението им, че на тяхната нива може да се построи бензиностанция, но реалността е съвсем друга.

Потоп - част I - По библейските земи

Преди известно време се появи хипотеза, че Ноевият ковчег лежи някъде на дъното на Черно море. Странна хипотеза - какво ще търси ковчегът на дъното на море? Знаем, че е изпълнил мисията си и е преживял потопа, заедно със своите пасажери, а не е потънал.

Корабът на най-големия фермер

Отвъд нашите земи - Модерни фермери

Това не е точно по нашите земи, всъщност е на другия край на Земята, но гъделичка окото!Гол календар на австралийските фермери и ветеринари
Асоциацията на австралийските ветеринари издава "гол" календар, който можете да си поръчате от тук:

Странджа - Сакар - Републиката на младостта

Вярно е , "Републиката на младостта", замислена в началото на 80-те години не се осъществи, но следвайки тази линия на разсъждения би трябвало да кажем, че цяла България не се е осъществила.

Компостирането - една малка крачка към биоземеделието

Като хора, загрижени за земята решихме, че е добре да популяризираме този все още не много разпространен метод, даващ глътка въздух на нашата затрупана с отпадъци планета.

Ръководство за домашно компостиране (от сайта на МОСВ)

Компостирането:

Pages

Subscribe to RSS - blogs