Татяна Добрева - управител Агриада ЕООДВ последно време все по-малко се задържаме в офиса, защото се налага да пътуваме все по-често. Най-вече за изготвяне на документи-скици, данъчни оценки, удостоверения за наследници... Пътят, колкото и да е еднообразен никога не е скучен, защото във всяко едно село има нещо интересно, което заслужава да се види, затова решихме, че е редно да споделяме пътуванията из нашите земи (нашите, т.е. българските).

Въпреки, че повечето от темите са вдъхновени от служебни пътувания, те не са свързани с дейността ни по покупко-продажба на земя, така, че може да ги разгледате просто за разтоварване или от любопитство.

Продава купува земя-от къде да видя номера на имота

В очакване на битката на Петте армии за Средната земя

С традиционните пред Коледни "Игри на глада" (слава Богу, все още само на кино) и в очакване на "Битката на Петте армии" за Средната земя изпращаме 2014 година.

Но тази година очакваме доста по-интересна предколедна и новогодишна "филмова програма". 

Потоп - част II - По нашите земи

Наводнени земи покрай АМ Тракия

Често ни се обаждат или посещават собственици на земи, граничещи с АМ Тракия, питат колко струва земята им и когато им кажем, че близостта на магистралата не е определяща за цената на имотите им те разочаровани си отиват. Разбираме ги хората и уважаваме мнението им, че на тяхната нива може да се построи бензиностанция, но реалността е съвсем друга.

Потоп - част I - По библейските земи

Преди известно време се появи хипотеза, че Ноевият ковчег лежи някъде на дъното на Черно море. Странна хипотеза - какво ще търси ковчегът на дъното на море. Значи не е изпълнил мисията си да преживее потопа, заедно със своите пасажери, а е потънал.

Отвъд нашите земи - Модерни фермери

Това не е точно по нашите земи, всъщност е на другия край на Земята, но гъделичка окото!Гол календар на австралийските фермери и ветеринари
Асоциацията на австралийските ветеринари издава "гол" календар, който можете да си поръчате от тук:

Странджа - Сакар - Републиката на младостта

Вярно е , "Републиката на младостта", замислена в началото на 80-те години не се осъществи, но следвайки тази линия на разсъждения би трябвало да кажем, че цяла България не се е осъществила.

Компостирането - една малка крачка към биоземеделието

Като хора, загрижени за земята решихме, че е добре да популяризираме този все още не много разпространен метод, даващ глътка въздух на нашата затрупана с отпадъци планета.

Ръководство за домашно компостиране (от сайта на МОСВ)

Компостирането - една малка крачка към биоземеделието

Компостирането:

Музей на винарството и лозарството

Никой не знае кога точно се е зародило лозарството и винарството, но се предполага, че в Европа то води начлото си от Тракия, от земите по поречията на Марица и Арда.

Ако се изкачите на Перперикон ще видите сигурно най-древните шарпани, изсечени направо в скалите.

Но за да се запознаете обстойно с историята на лозарството и винопроизводството трябва да посетите Музея на виното и лозарството в Сунгурларе.

Агрион

Няма как да подминем такова важно събитие като мащабното разрастване на нашите приятели, колеги и партньори в търговията със земеделска земя - АГРИОН. През октомври фирмата официално откри 21 офиса в страната.

Агрион купува и наема земя, извършва замени и предлага широк набор от безплатни консултации. Експертите й могат да съдействат и за справка кой обработва земята, къде се намира, какви са необходимите документи за нейната продажба и т.н.

Pages

продавам нива харманли

Subscribe to RSS - blogs